Lezing: 500 jaar Leonardo da Vinci

18 september 2019, van 19:30 tot 21:30 | De Cultuurfabriek

Kosten: €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een lezing vol hoogtepunten uit het leven en het werk van Leonardo da Vinci.

Op 2 mei van dit jaar was het precies 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci (1442-1519) stierf. Deze iconische kunstenaar, uitvinder en meer maakte veel beroemde meesterwerken en liet een groot nalatenschap achter. In deze lezing blikt kunsthistorica drs. Walda Bosman-Kok terug op de hoogtepunten in zijn leven en werk.

Italiaanse alleskunner

Denk je aan Da Vinci, dan denk je snel aan de Mona Lisa of aan Het Laatste Avondmaal. Als kunstschilder, filosoof, beeldhouwer, architect, componist, ingenieur en nog veel meer heeft Da Vinci vele bijzondere ontdekkingen gedaan. Naast zijn schilderijen staat hij bekend om zijn spectaculaire uitvindingen; nieuwe apparaten en machines. Veel van deze uitvindingen waren hun tijd ver vooruit zoals een duikpak, een parachute en zelfs een ‘vliegtuig’. Da Vinci wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de homo universalis en als genie.

Kaartverkoop

Deze kunsthistorische lezing vindt plaats op woensdag 18 september om 19.30 uur in Zaal I, op de 1e verdieping van De Cultuurfabriek. De lezing duurt tot 21.30 uur. Kaarten kosten € 7,50 en zijn te koop bij de servicebalie van De Cultuurfabriek, via de knop hierboven of via cursus.bibliotheekveenendaal.nl.