Workshop: Lanceer een virtuele raket

5 oktober 2019 | FabLab

Kosten: €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kruip in de huid van André Kuipers! Tijdens deze FabLab-workshop leer je hoe je een raket kunt ontwerpen én lanceren in de educatieve game Kerbal Space Program.

Kerbal Space Program

In de game Kerbal Space Program kan je een ruimteschip bouwen, waarbij je de vorm, vleugels, motor en de rest helemaal zelf kan ontwerpen. Of dit ruimteschip ook daadwerkelijk op de maan kan landen, is een ander verhaal. Kerbal Space Program werkt namelijk volgens echte wetenschappelijke wetten en spelenderwijs leer je hoe je daar mee om kan gaan.

Workshop

In deze workshop leren kinderen van 9 t/m 14 jaar meer over hoe ze in Kerbal Space Program kunnen werken en hun raketten de lucht in kunnen krijgen. Je gaat zelf achter een laptop aan de slag en aan het eind worden alle raketten de lucht in geschoten. Wie komt het hoogst?

De workshop wordt twee keer gegeven op zaterdag 5 oktober: van 10.30-13.00 uur en van 14.00-16.30 uur. Per workshop kunnen 12 deelnemers meedoen. Kaartjes kosten €7,50 en zijn te koop via de servicebalie van De Cultuurfabriek of de knoppen hierboven.