Cursus etsen: toveren op metaal

25 september 2020 | 3 lessen | vrijdagmiddag 13:30 - 16:30 uur

Kosten: €145

Ontdek de magie van het etsen en maak prachtige werken in deze korte, driedelige cursus.

Wat ga je doen?

Etsen is stiekem toveren op metaal. Je maakt allerlei lijnen op een zinken plaat, experimenteert met licht en donker, maar pas als je je werk afdrukt zie je hoe het echt geworden is!

In deze korte, creatieve cursus leer je meer over etstechnieken en ga je op experimentele wijze zelf aan de slag met je eigen etsen. Je leert hoe je een etsplaat kunt voorbereiden, welke lijntechnieken goed werken en hoe je tonen aan kan brengen met aquatint. Ook krijg je meer inzicht in het creëren van diepte door van licht naar donker te werken.
 

Over de docent

Laura Casas Valle volgde de opleiding Vrije Kunst aan ArtEZ in Arnhem. Ze heeft zich gespecialiseerd in de etstechniek en heeft er inmiddels ruim 20 jaar ervaring in. Naast haar eigen kunstenaarspraktijk is ze werkzaam als meesterdrukker en begeleider aan de etswerkplaats bij Productiehuis Plaatsmaken, Arnhem, en geeft ze cursussen etsen in haar atelier en in het onderwijs (etsXpress).

Praktisch

Deze cursus bestaat uit drie lessen op de vrijdagmiddag, van 13.30 - 16.30 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €145.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.