Cursus: Pottenbakken

29 september 2020 | 12 lessen | dinsdagavond 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €386 (+ €10 materiaalkosten)

Verdiep je in de kunst van het pottenbakken en leer meer over het vormen, afwerken, drogen, stoken en eventueel glazuren van je zelfgemaakte aardewerk.

Wat ga je doen?

Om van een natte homp klei een prachtige kommetje te maken is een kunst en die kan je leren! In deze twaalfdelige cursus raak je helemaal bekend met de basistechnieken van pottenbakken. Met een elektrische schijf tot je beschikking leer je onder andere hoe je je handen moet houden, hoe je het beste druk op het klei kan zetten en hoe je je zelfgemaakte werk kan stoken en afwerken.

Je leert deze technieken in een kleine groep, zodat er voldoende individuele aandacht voor je is. Het kan namelijk best spannend zijn om zo’n homp klein in bedwang te worden. Gelukkig kan je makkelijk opnieuw beginnen als het misgaat; klei blijft altijd klei. Totdat je het écht de baas bent en het gaat stoken, dan verandert het voorgoed in steen.
 

Over de docent

Mincke van Schuppen heeft haar opleiding gedaan aan de Nederlandse Keramiekacademie en leert je het plezier van het draaien en de beginselen van het pottenbakken. Zorg dat je op tijd bent en kom bij voorkeur met een leeg hoofd. Zo niet, geen probleem: eenmaal achter de draaischijf is je hoofd zo leeg.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit twaalf lessen op de dinsdagavond, van 19.00 - 21.30 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €386 (+ €10 materiaalkosten) en is inclusief materialen (klei, glazuur) en de kosten voor het 'stoken' (afbakken).

Je krijgt een eigen gereedschapsetje aan het begin van de cursus die je aan het einde mee naar huis krijgt en kunt gebruiken voor eventuele vervolgcursussen.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.