Ongeneeslijk religieus

19 februari 2020 | woensdag 19:30 - 21:00 uur

Kosten: €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De jonge filosoof Gerko Tempelman vertelt over zijn verlies en herontdekking van het geloof.

Gerko Tempelman

Gerko Tempelman, nu 31, groeide op in wat men de ‘laatste zuil van Nederland’ noemde: de gereformeerd vrijgemaakte kerk. Toen hij op zijn achttiende naar Amsterdam vertrok om daar theologie en filosofie te studeren kreeg hij vanuit zijn kerk de waarschuwing mee dat hij daar zijn geloof zou gaan verliezen.

Dat klopte, maar toch ook weer niet. De nieuwe inzichten die hij tijdens zijn studie kreeg zetten hem flink aan het twijfelen. Toch ontsnapte zijn geloof hem niet. Sterker nog, hoe meer hij afweek van de religie van zijn jeugd, hoe minder hij het geloof kon loslaten.

Hij vatte zijn gedachtes samen in zijn boek Ongeneeslijk religieus, een grappig en openhartig verhaal over hoe we allemaal steeds minder religieus worden, maar de wereld nog steeds in de ban is van religie.

Ongeneeslijk religieus

Op woensdag 19 februari van 19.30-21.00 uur vertelt Gerko meer over zijn reis door de religie, zijn kijk op hedendaagse atheïstische filosofen en zijn zoektocht naar een verklaring voor de verwarrende ongeneeslijke religiositeit van een wereld waarin steeds minder mensen echt geloven.

Kaartjes kosten €7,50 en zijn te koop via cursus.bibliotheekveenendaal.nl of via de servicebalie van De Cultuurfabriek.