Roxane van Iperen over 't Hooge Nest

15 april 2020 | woensdag 19:30 - 20:30 uur

Kosten: €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze lezing is afgelast.

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won.

Tijdens een verbouwing van haar huis in Naarden komt ze achter de aangrijpende geschiedenis: het blijkt een belangrijk onderduikadres te zijn geweest. Ze schreef het bijzondere verhaal op in haar boek 't Hooge Nest.

't Hooge Nest

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken.

Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Praktisch

Roxane van Iperen bezoekt de Bibliotheek op woensdag 15 april van 19.30-20.30 uur. Kaartjes kosten €7,50 en zijn te koop via de knop hierboven of bij de servicebalie van De Cultuurfabriek.