Het Muizenhuis

21 juli 2020, van 10:30 tot 14:00 | Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Kosten: €2,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een voorlees- én doeworkshop rondom de boeken van Het Muizenhuis.

Door boeken te lezen, leer je je in te leven in allerlei verschillende mensen en personages. Dat is waar deze workshop om draait, want met allerlei leuke voorlees- en doeactiviteiten leren kinderen wat het is om een muis te zijn.

We lezen voor uit Het Muizenhuis en vertellen meer over de avonturen van de verlegen Sam en de nieuwsgierige Julia. Met speelse opdrachten, zoals het leren van een handversje en drama-activiteiten, leren de kinderen hoe ze zich kunnen identificeren met deze leuke muisjes. Vanuit fantasie en spel ervaren de kinderen zowel het eigen kind-perspectief als het muis-perspectief.

Na afloop kan de pret thuis verder gaan, want alle kinderen krijgen een kleurplaat en spelletje mee naar huis.

Corona-proof

Deze workshop wordt op 21 juli en 12 augustus elk twee keer gegeven: van 10.30 - 11.30 uur en van 13.00 - 14.00 uur. Bij elke workshop is er ruimte voor 8 jonge deelnemers van 4 t/m 6 jaar, elk met maximaal 1 volwassen begeleider.

De workshop vindt plaats in Zaal 1, waarbij er genoeg ruimte is voor de volwassenen en de workshopleider om anderhalve meter afstand van elkaar te nemen. Voor en na de workshop worden alle gebruikte materialen gedesinfecteerd.

Kaartjes kosten €2 en geven toegang tot 1 kind + 1 volwassen begeleider. Koop je kaartjes via de knoppen hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.