Romeo Cimarosti

1 april 2020, van 12:30 tot 13:30 | Centrale hal

Kosten: gratis

Dit concert is geannuleerd.

In 2020 vieren we samen met De Muzen een muzikaal feest met Muziek aan het Plein: een serie van 10 gratis luchpauzeconcerten van topmusici in De Cultuurfabriek en Spectrum.

Met op woensdag 1 april, tijdens de Kindermuziekweek, een optreden van percussiedocent Romeo Cimarosti (samen met zijn leerlingen).

Romeo Cimarosti

De Italiaanse Romeo Cimarosti maakt al van jongs af aan van elk object een drumstel. Na een uitwisselingsprogramma met Nederland kwam hij terecht bij het Conservatorium Codarts in Rotterdam. Hij was meteen gecharmeerd van het Nederlandse muziekonderwijs en bleef om hier te studeren. Tijdens zijn opleiding en daarna verdiepte hij zich in allerlei vormen van percussie: van Afrikaans tot klassiek tot Latin, van djembé tot marimba en vibrafoon.

Romeo brengt het liefst zijn eigen liefde voor percussie over aan zijn studenten van De Muzen. Hij laat ze meerdere stijlen ontdekken en werkt ook graag met improvisatie. In zijn lessen wordt drummen echt een feestje voor iedereen.

Muziek aan het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door De Cultuurmakelaar.