Timo van Ruiswijk en Raoul van Herpen

16 mei 2020, van 12:30 tot 13:30 | Centrale hal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dit concert is afgelast.

In 2020 vieren we samen met De Muzen een muzikaal feest met Muziek aan het Plein: een serie van 10 gratis luchpauzeconcerten van topmusici in De Cultuurfabriek en Spectrum.

Met op zaterdag 16 mei een muzikale reis, begeleid door percussionist Timo van Ruiswijk en toetsenist Raoul van Herpen.

Timo van Ruiswijk

Timo van Ruiswijk kom je vaak tegen in De Cultuurfabriek, als hij je heerlijke broodjes en fantastische kopjes koffie maakt bij Met Stip. Maar wist je ook dat hij een groot muzikaal talent was?

In zijn soloproject 'Timo speelt kleine drumverhalen' probeert de drummer jouw kijk op het drumstel te veranderen. Het drumstel is namelijk een instrument dat boordevol verhalen zit, verborgen in de bekkens, hihat en snaredrum. Timo's vele muzikale avonturen in Scandinaviƫ en inspiratie van drummers als Paul Motian, Raymond Strid en Han Bennink hebben hem geholpen om een drummende verhalenverteller te worden (of een verhalenvertellende drummer, het is maar net hoe je er naar kijkt).

Voor het lunchpauzeconcert op 16 mei neemt Timo zijn 'broeder in de muziek', toetsenist Raoul van Herpen, mee om de composities van zijn drumalbum nog meer kracht bij te zetten. Ga met hen mee op deze reis, ook als je weinig ervaring hebt met het luisteren naar instrumentale muziek. Komt dat zien! 

Muziek aan het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door De Cultuurmakelaar.