2e Makersdag

24 november 2018, van 14:00 tot 16:00 | De Cultuurfabriek

Kosten: UITVERKOCHT

Doe de maakopdrachten en behaal je Makersdiploma!

UITVERKOCHT!

Op zaterdag 24 november van 14.00 tot 16.00 uur vindt in De Cultuurfabriek de 2e Makersdag plaats. ’s Middags kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar meedoen aan een parcours van vier maakopdrachten. Alle activiteiten hebben iets te maken met creativiteit én techniek. Kinderen die allevier de activiteiten voltooien, krijgen een Makersdiploma! Kosten per kind: €5,-.

Parcours
Voor de Makersdag staat in De Cultuurfabriek een parcours met 4 verschillende maakopdrachten klaar. De activiteiten worden zowel op de begane grond als in het FabLab uitgevoerd. Het gaat om de volgende activiteiten:
1. Activiteit Gloei: kinderen maken een nylondraadlampje.
2. Activiteit Magische Tol: kinderen maken een magische tol van een oude cd.
3. Activiteit Bibberrobotje: kinderen maken een simpel robotje met trilmotortje.
4. Activiteit Button: kinderen maken met de lasersnijder in het FabLab een ‘button’ met eigen ontwerp.
Natuurlijk is het mogelijk om één of meer losse activiteiten te doen, maar met een volle stempelkaart verdien je een Makersdiploma! Alle zelfgemaakte ‘kunstwerken’ mogen mee naar huis. De workshop is uitverkocht! 

Maakonderwijs: leren door te maken
Maakonderwijs staat volop in de belangstelling. Het uiteindelijke doel is om leerlingen én docenten te inspireren en beter toe te rusten voor de 21e eeuw. Het maakonderwijs sluit naadloos aan op de 21e-eeuwse vaardigheden. Creativiteit, samenwerken, kritisch denken, doen en communiceren; het zit er allemaal in. Doordat in de afgelopen jaren allerlei moderne technologieën goedkoop beschikbaar zijn gekomen, is het voor mensen een stuk gemakkelijker geworden om zelf bijzondere dingen te bedenken, te ontwerpen en uit te voeren. 3D-printers en allerhande elektronica zijn nu de gereedschappen waar leerlingen van vandaag de dag hun creativiteit op kunnen loslaten.