Beleef geluk in De Cultuurfabriek

1 oktober 2017, 10:00 t/m 31 oktober 2017, 17:00 | De Cultuurfabriek

Tijdens de Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, in 2017 staat het thema Geluk in de schijnwerpers. Ook De Cultuurfabriek doet mee met diverse activiteiten rondom dit onderwerp voor jong en oud. Zaterdag 21 oktober is er een uitgebreid programma. Kom kijken en beleef Geluk in De Cultuurfabriek!

Doorlopend programma Maand van de Geschiedenis maand oktober

• Museum Veenendaal toont mini-expositie met internationale gelukssymbolen en symbolen uit eigen collectie. Eén van deze symbolen is de afbeelding van de boeddha - brenger van geluk en wijsheid - op het glas-in-loodraam van de SKF, dat hangt in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Het is een verwijzing naar het werelddeel Azië waar SKF vestigingen had. Binnen de mini-expositie in het Museum is een presentatie over trouwen in Veenendaal gemaakt door het Gemeentearchief onder het motto: Geluk om door een ringetje te halen. Tijdens openingstijden te bezichtigen. Hele maand oktober.
Entree: € 4,00/ MK én op zaterdag 21 oktober: gratis!
• Gondelaar ingericht met bibliotheekmaterialen over Geluk in brede zin, 2e verdieping.

Klik hier voor het programma van zaterdag 21 oktober.

Het totale programma is een samenwerking tussen Bibliotheek Veenendaal, Museum Veenendaal en de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV), allen gevestigd in De Cultuurfabriek. Met dank ook aan: Gemeentearchief Veenendaal.