'Weidevogels in het Binnenveld'

10 maart 2018, van 13:30 tot 14:15 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

Natuurdocumentaire - gratis toegang

Op zaterdag 10 maart om 13.30 uur wordt in De Cultuurfabriek de film ‘Weidevogels in het Binnenveld’ vertoond. Het gaat om een documentaire met beelden uit het natuurgebied tussen Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal. De filmvertoning sluit aan bij het thema van de 83e Boekenweek: Natuur. De toegang is gratis.

Unieke documentaire
In het binnenveld broeden ieder voorjaar talloze vogels. De documentaire brengt het mooie landschap van het gebied en de weidevogels in beeld. We zien de vogels nestelen, de bescherming van de eieren door boeren en vrijwilligers, de jonge vogels die voor het eerst het nest verlaten en vele andere mooie beelden.

Binnenveld West
De Weidevogel-beschermgroep Binnenveld West is één van de werkgroepen van het IVN Veenendaal-Rhenen. Zij hebben deze unieke documentaire over de kievit, grutto, scholekster en andere weidevogels in het Binnenveld gemaakt.

Boekenweek
Schrijver, politicus en natuurkundige Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018 rondom het thema van de 83e Boekenweek: Natuur. Terlouw zegt hierover: ‘Ik ben vereerd met deze bijzondere taak. De natuur, daar horen we bij, daar dragen we mede verantwoordelijkheid voor, die moet in al zijn rijkdom worden bewaard voor hen die na ons komen.’

Vertoning
De filmvertoning vindt van 13.30 tot ca. 14.15 uur plaats in Zaal I op de 1e verdieping van De Cultuurfabriek. De toegang is gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom!

Literaire Vogellezing
Na afloop van de documentaire, om 15.00 uur, houdt Hans Dorrestijn een literaire Vogellezing in Zaal I. Kaarten voor deze lezing kosten €10,- en zijn te koop via de online agenda en de servicebalie op de begane grond. Op deze zaterdagmiddag is er ook een jeugdprogramma rondom de natuur i.s.m. het IVN.