Literaire Vogellezing

10 maart 2018, van 15:00 tot 16:15 | De Cultuurfabriek

Kosten: €10,-

Schrijver Hans Dorrestijn te gast t.g.v. 83e Boekenweek

Op zaterdag 10 maart om 15.00 uur – in de landelijke Boekenweek - komt de bekende schrijver Hans Dorrestijn in De Cultuurfabriek op bezoek. Hij geeft een literaire en humoristische Vogellezing. Veel mensen kennen hem van het populaire televisieprogramma Baardmannetjes. Het programma in De Cultuurfabriek duurt tot ca. 16.15 uur. Entree: € 10,00 p.p. Kaarten zijn te koop aan de balie van de Klantenservice of via de website van de bibliotheek. UITVERKOCHT!

Hans Dorrestijn (1940) is schrijver, cabaretier en vogelaar. In 2007 verscheen zijn alom geprezen Dorrestijns Vogelgids. Met dit boek ontpopte Dorrestijn zich in één klap tot Nederlands meest geliefde vogelaar. Er werden meer dan 50.000 exemplaren van het boek verkocht en in het hele land trokken mensen de natuur in met Dorrestijns verhalen in de hand. Daarna volgde nog veel meer ornithologisch vertelplezier in Dorrestijns Natuurgids (2010) en Dudeljo! (2012), Dorrestijns hommage aan de Wielewaal. In 2015 verscheen Zelfs Christus aan het kruis had het beter dan ik thuis en in 2016 het verzamelde vogelwerk Dorrestijns Volkomen Vogelgids.

Natuur in de Boekenweek
Het thema van de 83ste Boekenweek die t/m zondag 18 maart duurt, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk en Jan Terlouw het Boekenweekessay 2018. Natuur is een geliefd onderwerp voor schrijvers. Er is een fascinerende literaire dierentuin. Schrijvers kruipen graag in de huid van dieren, Anton Koolhaas en Toon Tellegen doen dit meesterlijk, maar ook: Dagboek van een Poes (Remco Campert), De Ruiter (Jan van Mersbergen) en De verwarde cavia (Paulien Cornelisse).

De Vogellezing op zaterdag 10 maart vindt plaats in De Cultuurfabriek op de 1e verdieping in Zaal I. Voorafgaand aan de lezing is om 13.30 uur de film ‘Weidevogels in het Binnenveld’ te zien; een documentaire over weidevogels in het natuur- en agrarisch gebied tussen Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal. Entree: gratis.