Het Grote Gruffalofeest

24 juli 2018, van 14:30 tot 15:30 | jeugdafdeling

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kleuterprogramma rond het prentenboek ‘De Gruffalo’

Op dinsdag 24 juli vindt in De Cultuurfabriek het Grote Gruffalofeest plaats. In samenwerking met Speelotheek Veenendaal organiseert de bibliotheek een kleuterprogramma rondom het boek ‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Deze activiteit is onderdeel van het zomerprogramma van de bibliotheek. Kinderen kunnen op deze middag luisteren naar het verhaal en daarna meedoen aan activiteiten die gelinkt zijn aan het boek.

Voorlezen is belangrijk; het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van taal en denken én op de uitbreiding van de woordenschat. Door voorgelezen te worden, doen kinderen ook veel kennis op en leren ze te luisteren en zich te concentreren. Natuurlijk is voorgelezen worden en samen luisteren ook gewoon gezellig!

De Gruffalo
Het verhaal van de Gruffalo gaat over een muis die allerlei dieren tegenkomt in het bos. Hij vertelt over de enge Gruffalo, die in het bos woont. Muis denkt dat hij de Gruffalo heeft verzonnen, totdat hij de Gruffalo ineens zelf tegenkomt! Het verhaal is op rijm geschreven en bevat veel herhaling, waardoor het erg geschikt is voor kleuters. Het boek roept ook vragen op: Wie is er nou eigenlijk slimmer? De muis of de Gruffalo?

Activiteiten
Na het voorlezen kunnen de kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten zoals: Gruffalospelletjes, Gruffalokleurplaten kleuren en het uitbeelden van het boek d.m.v een drama-activiteit. In het boek ‘De Gruffalo’ staan thema’s als ‘dapper zijn’ en ‘bang zijn’ centraal. Tijdens de drama-activiteit leren de kinderen hoe je je houding kunt aanpassen aan een emotie.

Het Grote Gruffalofeest is bedoeld voor peuters en kleuters en duurt in totaal 1 uur.
Start: 14.30 uur. Deelname is gratis.