Informatiebijeenkomst start leesgroep kunstgeschiedenis

16 maart 2018, van 10:30 tot 13:00 | De Cultuurfabriek

maak kennis met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’

Mensen in Veenendaal die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op vrijdag 16 maart kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst in de Bibliotheek Veenendaal is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 16 maart om 10.30 uur in de Bibliotheek Veenendaal, adres Kees Stipplein 74.
De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen.

Aanmelden hoeft niet.