Kerstgroepententoonstelling

9 december 2017, 10:00 t/m 6 januari 2018, 17:00 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Diverse groepen uit de verzameling van familie Diemer

In De Cultuurfabriek is van 9 december 2017 t/m 6 januari 2018 voor de 5e keer een expositie van kerstgroepen te zien. Kerstgroepenverzamelaars Ida en Peter Diemer uit Veenendaal stellen ca. 200 stukken uit hun internationale verzameling tentoon. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van De Cultuurfabriek.

Kerstgroepen van de buurvrouw
Deze keer gaat het om kerstgroepen, die via de buurvrouw van de verzamelaars aan hun collectie zijn toegevoegd. Buurvrouw Ans gaat veel naar kunst- en verzamelaarsmarkten en weet ondertussen wat de familie Diemer al wel of niet in hun collectie heeft. Peter Diemer zegt hierover: ‘Als ’s avonds rond een uur of 7 de bel gaat, is het meestal Ans met weer een aanwinst voor onze verzameling.’

Familie Diemer
Verzamelaars Ida en Peter Diemer zijn lid van de Vereniging ‘Vrienden van de Kerstgroep Nederland’ die inmiddels al 23 jaar bestaat. Zij hebben, in oktober 2016, op het internationale congres in Bergamo (Italië) van de internationale vereniging van Kerstgroep vrienden, een onderscheiding ontvangen voor hun verdiensten.

De expositie in De Cultuurfabriek is tijdens openingstijden te bezoeken. De tentoonstelling is opgesteld in de beeldenkast van de kunstuitleen op de BG (bij de balie van de Klantenservice) en in Zaal II op de 1e verdieping.