Letterfeest voor groep 3

14 februari 2018, van 14:30 tot 16:30 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

Spelcircuit met taalspelletjes + gratis inschrijven

Woensdag 14 februari organiseert Bibliotheek Veenendaal een Letterfeest voor kinderen uit groep 3. Het feit dat deze kinderen nu kunnen lezen, is een feestje waard! Van 14.30 tot 16.30 uur kunnen ze in De Cultuurfabriek een leuk spelcircuit doen. Deelname is gratis, ook voor niet-leden.

Lekker lezen

Van september t/m januari leren kinderen in groep 3 alle letters en klanken. Ter afsluiting van deze periode organiseert Bibliotheek Veenendaal een Letterfeest, om te vieren dat de kinderen nu alle letters kunnen lezen. In de bibliotheek is een grote collectie eerste leesboekjes te vinden. Door veel te oefenen, leren kinderen steeds beter lezen. En van meer lezen word je beter in taal!

Woord- en taalspelletjes
Kinderen uit groep 3 die woensdagmiddag 14 februari deelnemen aan het Letterfeest, worden door middel van allerlei woord- en taalspelletjes gestimuleerd om nog meer met taal bezig te zijn. Het Letterfeest vindt plaats in de vorm van een spelcircuit waarbij wordt gepuzzeld, gerijmd en geknutseld. Deelnemers kunnen in willekeurige volgorde de verschillende onderdelen doen.

Gratis inschrijven
Kinderen uit groep 3 die deze middag lid worden van Bibliotheek Veenendaal, betalen geen inschrijfgeld. Dat betekent €3,- voordeel. Bij inschrijving is legitimatie verplicht.