Literatour

16 september 2017, 10:00 t/m 24 september 2017, 17:00 | De Cultuurfabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Boekenweek voor jongeren van 15 t/m 18 jaar

Van 16 t/m 24 september vindt ‘Literatour’ plaats, een Boekenweek speciaal voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Ook Bibliotheek Veenendaal besteedt aandacht aan de landelijke campagne. Speciaal voor de doelgroep is er de hele week aandacht voor Jong!-boeken. Daarnaast komt de bekende auteur Mano Bouzamour langs om met leerlingen van het Rembrandt College in gesprek te gaan over literatuur.

Doel van Literatour
Het doel van Literatour is om het belang van leesplezier te benadrukken én om jongeren aan boeken te helpen die bij hen passen - want juist bij deze groep neemt de geletterdheid af, zo blijkt uit onderzoek. Vijfentwintig jongerenschrijvers vormen het gezicht van de campagne. Zij toeren van 16 t/m 24 september langs scholen en bibliotheken in heel Nederland om met jongeren te praten over literatuur en hen te inspireren.

Mano Bouzamour komt naar Veenendaal
De bekende Marokkaans-Nederlandse schrijver Mano Bouzamour komt tijdens Literatour naar Veenendaal! Zijn boek De belofte van Pisa stond enige tijd in De Bestseller 60 en de film-, theater- en hoorspelrechten zijn inmiddels verkocht. De roman is gebaseerd op hoe Bouzamour zelfzich als puber staande hield in een migrantengezin in de Amsterdamse Pijp. In De Cultuurfabriek gaat hij op donderdag 21 september in gesprek met 60 leerlingen van het Rembrandt College. Om met hen te praten over verhalen, literatuur en lezen en hen te inspireren tot leesplezier.
Let op: Deze bijeenkomst is besloten!

Jong!-boeken
Tijdens Literatour besteedt Bibliotheek Veenendaal speciale aandacht aan de grote collectie Jong!-boeken. Op de volwassen afdeling van de bibliotheek is een Jong!-plek te vinden, speciaal voor jongeren van 15 tot 24 jaar. Op deze plek vind je o.a. chicklit- en fantasyboeken, maar ook series als De Hongerspelen van Suzanne Collins, de Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman en de Slash-serie.