Maxima-expert Josine Droogendijk in De Cultuurfabriek

25 april 2018, van 14:30 tot 15:30 | zaal 1, De Cultuurfabriek

Kosten: €5,-

Een 40-urige werkweek rondom de mode van Maxima

Op woensdagmiddag 25 april is Maxima-expert en blogger Josine Droogendijk te gast in De Cultuurfabriek. Ze is Veenendaalse van oorsprong en weet alles van de outfits van Maxima. In haar lezing gaat ze in op Máxima's favoriete ontwerpers, het proces achter haar couture, haar juwelen, het recyclen van kleding, etc. De lezing vindt plaats van 14.30- ca. 15.30 uur. Entree € 5,00.

Over Josine
Josine Droogendijk heeft een veertigurige werkweek als Maxima-expert. Recent schreef het NRC (d.d. 24/25 maart) het volgende over haar werk: ‘Dagelijks becommentarieert ze op haar website modekoninginmaxima.nl nauwgezet de kleren van de koningin. Ze bespreekt de stofkeuze, de snit en de dessins. Ze zoekt uit wie de ontwerper is en geeft toelichting bij borduur- of broderiewerk.’ Haar website trekt gemiddeld twintigduizend bezokers per dag en op koninklijke feestdagen het tienvoudige!

Veenendaal
Droogendijk komt van oorsprong uit Veenendaal. De buurvrouw in Veenendaal had een abonnement op het tijdschrift Vorsten. Daarin las Josine als kind en hierdoor raakte ze gefascineerd door koningshuizen. En toen kwam Maxima in beeld en knipte ze alles over haar uit. Op 12-jarige leeftijd begon ze een blog ‘Maxima is cool’. In 2013 werd Maxima koningin en Droogendijk professioneel Maxima-kenner. Inmiddels heeft ze eveneens twee boeken geschreven: Modekoningin Maxima (2014) en recent De magie van Maxima.

Kaartverkoop
De lezing vindt plaats in de lezingenzaal op de 1e verdieping. Kaarten voor de lezing à € 5,00 per stuk zijn te koop aan de balie van de Klantenservice en via de website van de bibliotheek, via iDeal.