Minecraft XL Bouwwedstrijd

11 juli 2017, van 10:30 tot 16:00 | De Cultuurfabriek

Kosten: €10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Jongens en meiden worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken

In de eerste week van de zomervakantie, op dinsdag 11 juli, kunnen Minecraft-fans hun hart ophalen tijdens de Minecraft XL Bouwwedstrijd in De Cultuurfabriek. Jongens en meiden van 9 t/m 14 jaar worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken. De kaartverkoop is gestart!

In navolging van het succes van Minecraft-evenementen in andere steden, is het nu tijd voor een bouwwedstrijd in Veenendaal. In teams van maximaal 5 jongeren gaan deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren op hun eigen, lege weiland. De bouwopdracht blijft geheim tot het laatste moment, voorbereiden is dus niet mogelijk. Voor alle deelnemers staat er een leenlaptop met het spel erop klaar; je hoeft dus niets van huis mee te nemen. Minecraft-spelers kunnen zich individueel opgeven; de teams worden op de dag zelf samengesteld. Het winnende team krijgt een felbegeerde legobokaal.

Minecraft
Minecraft is een onder jongeren immens populaire spel waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas, hout enz. je kan het zo gek niet bedenken of de jongeren bouwen er mee.

Meedoen
In totaal kunnen 60 kinderen meedoen aan de bouwwedstrijd op 11 juli: 30 in de ochtendgroep (van 10.30 tot 13.00 uur) en 30 in de middaggroep (van 13.30 tot 16.00 uur). Kaartjes kosten €10,- en zijn nu verkrijgbaar bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.