Op de foto met huisdier of knuffel

6 oktober 2018, van 13:30 tot 16:30 | De Cultuurfabriek

Kosten: €2,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Door Veenendaalse fotograaf Sander van Laar

Op zaterdag 6 oktober – tijdens de Kinderboekenweek - komt de Veenendaalse fotograaf Sander van Laar naar De Cultuurfabriek. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen bij hem plaatsnemen in de mobiele ‘studio’ en met hun lievelingsdier en/of knuffel op de foto. De fotoactiviteit vindt plaats van 13.30 – 16.30 uur in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Kosten per kind €2,50.

Sander van Laar volgde een opleiding aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en studeerde fotografie in Apeldoorn, waar hij in 2010 cum laude voor zijn eindexamen slaagde. Sander werkt als freelance-fotograaf vanuit een goed geoutilleerde zolderstudio bij hem thuis. ‘Ik maak daar mijn eigen kunstwerken’, vertelt hij hierover. ‘Fotografie is voor mij kunst. Tijdens mijn studie heb ik gekozen voor de richting conceptuele fotografie, zeg maar: kunstfotografie’.

Inspiratiebron
Eén van de inspiratiebronnen van Sander van Laar is de 17e eeuw. Na het schieten van de foto’s gaat hij van achter zijn ‘digitale doka’ (zoals hij zijn computer noemt), aan de slag om van de foto’s ware kunstwerken te maken. Het is het doel van de Veenendaalse fotograaf om foto's te maken die als kunstwerk aan de muur kunnen hangen. Portretten lenen zich daar bijzonder goed voor. Van Laar exposeerde eerder in Veenendaal, onder meer tijdens de evenementen Beeldend Veenendaal en Kunstroute Veenendaal.

Kaartverkoop
Kaartjes voor deze foto-activiteit kosten €2,50 en zijn te koop bij de servicebalie van De Cultuurfabriek en via de website van de bibliotheek. Deelnemers ontvangen de digitale foto (formaat 10x15cm) binnen twee weken in hun mailbox.

Korting
Bij Bibliotheek Veenendaal geldt tijdens de hele Kinderboekenweek 50% (=€1,50) inschrijfkorting voor nieuwe jeugdleden t/m 13 jaar. Wie tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €10,- aan kinderboeken besteedt bij Boekhandel van Kooten, ontvangt het Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is het geschreven door auteur Jozua Douglas. Zijn populairste boeken zijn ‘De verschrikkelijke badmeester’ (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), ‘De vreselijke tweeling’ en de serie ‘Costa Banana’.

De Kinderboekenweek vindt plaats van 3 t/m 14 oktober 2018,
zie ook www.kinderboekenweek.nl en www.bibliotheekveenendaal.nl.