'Wat Hendrik Groen zegt ...'

13 januari 2018, van 15:00 tot 16:30 | De Cultuurfabriek

Kosten: €2,50

Interactieve presentatie met Marlies Bochane en Marije Stegenga

In De Cultuurfabriek vindt op zaterdag 13 januari van 15.00 tot 16.30 uur een interactieve presentatie plaats over de zorg anno 2018. Het thema is meer dan ooit actueel; niet voor niets is Hendrik Groen zo populair. Coördinator Welzijn Marlies Bochane en ethicus in de zorg Marije Stegenga gaan met elkaar én het publiek in gesprek over ethische en morele dilemma’s in de zorg. Entree: €2,50.

Dilemma's
In de zorgsector zijn ethische en morele dilemma's aan de orde van de dag. Een ideale oplossing is er zelden. Maar hoe dan ook: de zorg in de media wordt vaak eenzijdig belicht. Het is kommer en kwel. Hoe verhouden wij ons als samenleving tot ouderdom in een zorgsetting? Wat is het belang van behoud van identiteit op oudere leeftijd en hoe realistisch is dit? Veel verschillende vragen m.b.t. de zorg anno 2018 komen aan bod. Citaten uit het boek van Hendrik Groen vormen de leidraad van de interactieve presentatie.

Theaterversie
De presentatie vormt tevens de inleiding op de theatervoorstelling ‘Pogingen iets van het leven te maken’ van Hendrik Groen in De Lampegiet, die speelt op zaterdag 13 januari om 20.00 uur. In de voorstelling laten Hendrik Groen en zijn vrienden bezoekers een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. Meer info: www.lampegiet.nl

De interactieve presentatie vindt om 15.00 uur plaats in Zaal I op de 1e verdieping van De Cultuurfabriek. Kaartverkoop via de ticket-knop bovenaan deze pagina of via de servicebalie op de begane grond van De Cultuurfabriek.