Schrijfmarathon ‘Write For Rights’

8 december 2018, van 10:00 tot 17:00 | De Culturfabriek

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd hun pen om te schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten om hun mening, die gemarteld worden om wat ze geloven.

Die stapels brieven zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund. Onrecht stopt. Gevangenen komen vrij.

In Veenendaal kan ook geschreven worden op zaterdag 8 december van 10.00 tot 17.00 uur in de Cultuurfabriek. Er wordt dit jaar geschreven voor 8 vrouwen uit uiteenlopende landen. Voorbeeldbrieven liggen klaar en schrijfmateriaal is aanwezig. Kinderen kunnen een groetenkaart schrijven en versieren.

De Amnestywerkgroep Veenendaal heeft Moska Hellamand bereid gevonden om de Schrijfmarathon om 11.00 uur officieel te openen. Moska is op 5-jarige leeftijd met haar ouders, broer en zus gevlucht uit het onveilige Afghanistan. Ze is nu 23 jaar, heeft in Nederland kunnen studeren, is politiek betrokken en dankbaar voor de vrijheid in Nederland. Vrijheid, die we ons past bewust zijn als we zien hoe het er vaak in andere landen aan toe gaat.

Op de site www.amnesty.nl/write-for-rights-2018 is veel informatie te vinden over de schrijfactie en mensen die op 8 december niet naar de Cultuurfabriek kunnen komen kunnen op deze site ook een pakket bestellen om thuis te schrijven.