Schrijfster Anna Woltz over 'Alaska'

6 oktober 2018, van 14:30 tot 15:30 | Zaal 1 op de 1e verdieping

Kosten: € 2,50

Fotograaf: Merlijn Doomernik

Kinderboekenweek in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 6 oktober – tijdens de Kinderboekenweek - komt de bekende kinderboekenschrijfster Anna Woltz op bezoek in De Cultuurfabriek. Ze gaat vertellen over haar boek ‘Alaska’, een spannend verhaal over de vriendschap tussen twee kinderen en één hond. De presentatie vindt plaats van 14.30 tot 15.30 uur in de lezingenzaal op de 1e verdieping van De Cultuurfabriek.

Anna Woltz (Londen, 1981) groeide op in Den Haag. Als vijftienjarige schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in ‘Overleven in 4B’. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit: ‘Alles kookt over’. Woltz studeerde geschiedenis in Leiden en is nu fulltime schrijfster. Ze heeft inmiddels al meer dan twintig kinder- en jeugdboeken geschreven.

Alaska: een hulphond als beste vriend
Haar boek ‘Gips’ won in 2016 de Gouden Griffel, ‘Alaska’ kreeg een jaar later een Zilveren Griffel. ‘Alaska’ is het boek dat bij het bezoek van Anna Woltz aan Bibliotheek Veenendaal centraal staat. Het is een spannend verhaal over de vriendschap tussen twee kinderen en één hond. Woltz vertelt hoe ze onderzoek naar hulphonden heeft gedaan voor haar boek en beantwoordt natuurlijk alle vragen van de kinderen!

Kaartverkoop
Kaartjes voor de presentatie van Anna Woltz kosten €2,50 en zijn te koop bij de servicebalie in De Cultuurfabriek én via de website van de bibliotheek.

Inschrijfkorting
Bij Bibliotheek Veenendaal geldt tijdens de hele Kinderboekenweek 50% (=€1,50) inschrijfkorting voor nieuwe jeugdleden t/m 13 jaar.

De Kinderboekenweek vindt plaats van 3 t/m 14 oktober, zie www.kinderboekenweek.nl en www.bibliotheekveenendaal.nl.