De Nationale Voorleesdagen

24 januari 2018 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met feestelijk mamacafé en prentenboekenfeest!

Op woensdag 24 januari gaan De Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Veenendaal van start met een extra feestelijk Mamacafé! Centraal staat het Prentenboek van het Jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’, geschreven door Britta Teckentrup. Tijdens De Nationale Voorleesdagen is er inschrijfkorting en een cadeautje voor kleine lezers en hun ouders. Doel van de jaarlijkse campagne is: het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken. Het belang van voorlezen aan jonge kinderen is groot: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers!

Prentenboek van het Jaar
‘Ssst! De tijger slaapt’, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het gaat om een spannend, speels en interactief voorleesverhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Britta Teckentrup, geboren in Hamburg, is een prijswinnend schrijver en illustrator. Sinds 1993 heeft ze meer dan 90 kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Haar kunst wordt bovendien vaak tentoongesteld.

Feestelijk mamacafé met tekenactiviteit
Samen met Speelotheek Veenendaal en Home Start organiseert de bibliotheek elke woensdagochtend een mamacafé. Het is bedoeld voor (groot)ouders met hun baby/peuter. Tijdens het mamacafé van 24 januari is er een activiteit die aansluit bij het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’. Kunstenares Sabine Delhez verzorgt een tekenactiviteit voor ouder en kind aan de hand van het boek. Interactie tussen ouder en kind staan centraal. Iedereen kan meedoen!
Het mamacafé vindt van 10 tot 12 uur plaats op de jeugdafdeling op de 1e verdieping.

Prentenboekenfeest
Op zaterdag 3 februari is er een Prentenboekenfeest met tijger. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur wordt er steeds een half uur voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. Aansluitend kunnen de kinderen onder begeleiding van muziekcentrum Harlekijntje zingen en dansen. Locatie: Zaal I op de 1e verdieping. Na het voorlezen kunnen kinderen op de begane grond doorlopend spelen, knutselen en kleuren én een cakeje versieren.

Inschrijfkorting en -cadeautje
Kinderen t/m 5 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, betalen slechts €1,50 inschrijfgeld en krijgen een vingerpopje van de tijger uit het Prentenboek van het Jaar cadeau (zolang de voorraad strekt). Ouders die samen met hun kind lid worden, ontvangen een mini-editie van het prentenboek (op=op)!
Bij inschrijving is legimitatie verplicht.

Meer informatie: www.nationalevoorleesdagen.nl.