De Nationale Voorleesdagen

23 januari 2019 t/m 2 februari 2019 | De Cultuurfabriek

Met feestelijk mamacafé, muzikale voorstelling en meer!

Op woensdag 23 januari gaan De Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Veenendaal van start met een feestelijk Mamacafé! Daarnaast vinden er nog diverse andere activiteiten plaats.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken. Het belang van voorlezen aan jonge kinderen is groot: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers!

Prentenboek van het Jaar
‘Een huis voor Harry’, geschreven en getekend door Leo Timmers, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

De jonge lezer ontdekt samen met Harry dat hij op de goede terugweg is dankzij de omgekeerde herhaling van de decors onderweg. Bovendien leert de lezer via de talrijke ‘vermist’-affiches op de reclamezuil en op de schutting dat Harry’s verdwijning niet onopgemerkt gebleven is én dat de kat een warm thuis wacht. Zo is het boekje ook een verhaal over geborgenheid en familie.

Feestelijk mamacafé met tekenactiviteit
Tijdens het mamacafé van 23 januari (10.00-12.00 uur) is er een activiteit die aansluit bij het boek ‘Een huis voor Harry’. Kunstenares Sabine Delhez verzorgt een tekenactiviteit voor ouder en kind aan de hand van het boek. Interactie tussen ouder en kind staan centraal. Iedereen kan meedoen!

Voorleesfeest
Op woensdagmiddag 23 én 30 januari wordt er voorgelezen uit het boek 'Een huis voor Harry'. Van 14.30-15.30 uur kunnen kinderen van 3-7 jaar genieten van dit mooie verhaal.

Muzikale voorstelling: Loet en Harry zijn verdwaald!
Op zaterdag 2 februari speelt Ruth Bakker de interactieve en muzikale voorstelling 'Loet en Harry zijn verdwaald'. Bakker speelt het nieuwsgierige meisje Loet op haar eigen(wijze), interactieve en muzikale manier! Ben jij weleens verdwaald?

Loet speelt graag buiten. Achter het raam van de buurvrouw zit Harry de kater. Hij heeft nog nooit buiten gespeeld. Hij zit liever binnen. Maar tikkertje spelen lijkt hem heel leuk. Samen met het stoere meisje Loet en Vera de Vlinder gaat hij voor het eerst naar buiten. Maar dan vliegt Vera de Vlinder te ver en zijn Loet en Harry verdwaald. Waar is hun huis gebleven? Samen met alle kinderen gaan ze op een grappige en muzikale zoektocht.

Kaartverkoop via de balie van de Klantenservice en/of via de website: € 2,50 per persoon.

Inschrijfkorting en -cadeautje
Kinderen t/m 5 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, betalen slechts €1,50 inschrijfgeld en krijgen een vingerpopje van Harry uit het Prentenboek van het Jaar cadeau (zolang de voorraad strekt). Ouders die samen met hun kind lid worden, ontvangen een mini-editie van het prentenboek (op=op)!

Bij inschrijving is legimitatie verplicht.

Meer informatie: www.nationalevoorleesdagen.nl.