Virtual Reality

16 september 2017, van 13:00 tot 16:30 | De Cultuurfabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Doe mee en maak mee!

Zaterdag 16 september staat De Cultuurfabriek van 13.00 tot 16.30 uur
in het teken van Virtual en Augmented Reality. De bibliotheek organiseert verschillende activiteiten rond dit thema.

Levende kleurplaat
Met behulp van een app kunnen kinderen een kleurplaat tot leven brengen; magisch om te zien dat een ingekleurde tekening gaat bewegen! Het is handig wanneer je zelf (of een ouder) een smartphone meeneemt waarop je de gratis app kunt downloaden! Er is 1 telefoon/Ipad beschikbaar voor degenen zonder eigen smartphone.
Kaartjes kosten €1,- per stuk en zijn vanaf vrijdag 8 september te koop bij de servicebalie op de begane grond én via de website van de bibliotheek.

 

Hologram piramide
In de hal kun je zelf een piramide van speciaal plastic knippen. Met deze piramide kun je met een smartphone vlinders of bijvoorbeeld de Minions zien zweven boven jouw telefoon! Het is handig wanneer je zelf (of een ouder) een smartphone meeneemt, zodat je op jouw eigen telefoon de piramide kunt gebruiken.
Kaartjes kosten €1,- per stuk en zijn vanaf vrijdag 8 september te koop bij de servicebalie op de begane grond én via de website van de bibliotheek.

 

 

Maak een VR-bril
Een mobiele telefoon omtoveren tot een Virtual Reality-bril? Dat kan in het FabLab! Je kunt met karton en een paar lenzen zélf een VR-bril maken en je onderdompelen in een virtuele wereld. Deze activiteit is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Elk heel uur start een nieuwe ronde voor maximaal 6 kinderen (dus wees er op tijd bij!). Heb je zelf een mobiele telefoon? Neem deze dan mee, dan kun je gelijk testen.
Kaartjes kosten €2,50 per stuk en zijn vanaf vrijdag 8 september te koop bij de servicebalie op de begane grond én via de website van de bibliotheek.
 

Minecraft in Virtual Reality
Heb je altijd al eens willen rondlopen in je eigen Minecraft-wereld en je eigen bouwwerk van binnen willen bekijken? Zaterdagmiddag 16 september zijn er twee workshops ‘Minecraft in Virtual Reality’. Er kunnen per workshop 12 kinderen meedoen.
Deze workshop is uitverkocht!