Voorleesfeest 'Ik ben de koning'

25 april 2018, van 15:00 tot 16:00

Kosten: gratis

Met leuke knutselactiviteit

Woensdagmiddag 25 april organiseert Bibliotheek Veenendaal van 15.00 tot 16.00 weer een Voorleesfeest. Omdat het bijna Koningsdag is, staat dit keer het boek ‘Ik ben de koning!’ van Leo Timmers centraal. Kinderen mogen deze middag in De Cultuurfabriek komen luisteren naar het verhaal en meedoen aan een leuke knutselactiviteit.

Koning
In het humoristische prentenboek ‘Ik ben de koning’ heeft Schildpad op een ochtend ineens een kroon op. Joepie, denkt hij, ik ben de koning! Daar moeten de andere dieren om lachen. Bok, Flamingo, Slang, Krokodil, Olifant en Aap willen allemaal wel koning zijn! Maar wie is de enige echte koning van het dierenrijk?

Knutselen
Na het voorlezen gaan de kinderen zelf iets moois rondom het thema ‘Koningsdag’ knutselen, dat ze tijdens Koningsdag kunnen dragen.

Het ‘Ik ben de koning’-Voorleesfeest is bedoeld voor kleuters en duurt in totaal 1 uur. Het Voorleesfeest vindt plaats in de voorleesruimte op de eerste verdieping. Let op: de voorleesfeesten beginnen in 2018 steeds om 15.00! Deelname is gratis, ook voor niet-leden.