Workshop Houtbewerken

30 september 2017, van 14:00 tot 16:00 | De Cultuurfabriek

Kosten: €5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Word jij de nieuwe Rietveld? Maak je eigen meubeltje!

Zaterdag 30 september vindt van 14.00-16.00 uur een workshop Houtbewerken voor kinderen van 7-9 jaar plaats. Kinderen laten zich inspireren door het werk van de wereldberoemde Gerrit Rietveld en gaan dan zelf creatief aan de slag onder professionele begeleiding. Kosten per kind: € 5,00.

Houtbewerken
Kinderen leren in deze workshop onder professionele begeleiding van Ab Houtcreaties werken met een aantal (kindvriendelijke) machines. Ze leren technieken van het meubelmaken. Om inspiratie op te doen bekijken ze eerst de tentoonstelling 100x Rietveld in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Daarna gaan ze zelf creatief aan de slag.

Maak je eigen meubeltje
De meeste kinderen kennen waarschijnlijk wel de rood-blauwe stoel van Rietveld. De opdracht tijdens de workshop is zelf een stoel/ meubeltje te maken dat geïnspireerd is op het werk van de beroemde ontwerper. Kinderen leren tijdens de workshop ook meer over de verschillende houtsoorten en materialen.

Werkstuk mee naar huis
Maximaal 15 kinderen kunnen aan de workshop deelnemen. Vol=vol. De workshop duurt twee uur en het eindresultaat mag mee naar huis. Kosten per kind € 5,00. Kaartverkoop vanaf 1 september aan de balie van de Klantenservice en/of via onze website (via iDeal).

De kinderworkshop maakt deel uit van de randprogrammering bij de expositie ‘100x Rietveld’ die te zien is in de centrale hal van De Cultuurfabriek in de maanden sept/okt. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Kind Kansrijk en het Vallei Jeugd Fonds.