Bibbers in je buik

4 oktober 2017, 10:00 t/m 15 oktober 2017, 17:00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Feestelijk programma rond 63e Kinderboekenweek

‘Bibbers in je buik!’, dat is van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober het thema van de Kinderboekenweek in Veenendaal. Het belooft een spannende week te worden! De bibliotheek heeft samen met Boekhandel van Kooten een aantrekkelijk programma samengesteld voor groot en klein.

Feestelijk Voorleesuurtje
Kinderen kunnen in de bibliotheek komen luisteren naar allerlei spannende verhalen die passen bij het thema van de Kinderboekenweek. Omdat het feest is, ziet de jeugdafdeling er extra feestelijk uit!
Woensdag 4 oktober, 14.30-15.30 uur, gratis entree

Dr. Proktors Schetenpoeder
Marjo Dames speelt deze voorstelling over Dr. Proktor en zijn nieuwste uitvinding: poeder waarmee je knalscheten kunt laten. Leuk voor een feestje, want ze stinken niet en ze knallen wel harder dan 3 kanonslagen bij elkaar. Maar dan zijn er dieven die het poeder willen stelen. Het wordt spannend! De voorstelling gaat gepaard met veel actie en humor en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is een bewerking van het gelijknamige jeugdboek van Jo Nesbø.
Zaterdag 7 oktober, 14.00-14.45 uur, gratis entree

Ingrid & Dieter Schubert - LET OP: I.V.M. ZIEKTE VAN DE AUTEURS GAAT DIT NIET DOOR!
Ingrid en Dieter Schubert maken al meer dan 30 jaar samen prentenboeken. Tijdens het programma in Spectrum praten zij over hun werk, laten ze schetsen zien en vertellen een verhaal. Ook maken ze samen een tekening, waarin de suggesties van de kinderen direct verwerkt worden. Het Kinderboekenweekthema staat hierbij centraal.
Zaterdag 7 oktober, 15.00-16.00 uur, gratis entree
Let op: Deze activiteit vindt plaats in Spectrum, (Kees Stipplein 72)!

Bibberspiraal
Maak een bibberspiraal in het FabLab! Deze workshop duurt ruim 30 minuten en is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Kaartjes kosten €2,- en zijn verkrijgbaar bij de servicebalie van De Cultuurfabriek óf online. De workshop start om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.
Zaterdag 7 oktober, 13.30-16.30 uur, deelname kost €2,-


Big Draw-event
The Big Draw is een internationaal tekenevenement dat jaarlijks in oktober plaatsvindt. Wereldwijd doen veel (grote) steden hieraan mee. Het publiek – jong en oud - wordt uitgenodigd en uitgedaagd om mee te tekenen. Op 14 oktober kan dit in en om De Cultuurfabriek, onder begeleiding van 2 kunstenaars. Er kunnen raamtekeningen worden gemaakt, Stippentekeningen en straattekeningen. Teken mee met je vriendjes, vriendinnetjes, vader, moeder, oma of opa.
Zaterdag 14 oktober, vrije inloop tussen 13.30 en 16.30 uur, deelname is gratis

Korting
Bij Bibliotheek Veenendaal geldt tijdens de hele Kinderboekenweek 50% (=€1,50) inschrijfkorting voor nieuwe jeugdleden t/m 13 jaar. Wie tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €10,- aan kinderboeken besteedt bij Boekhandel van Kooten, ontvangt het Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is dat ‘Kattensoep’ van Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks over Superjuffie.