Digisterker: leer werken met DigiD en de digitale overheid

17 januari 2019, van 13:30 tot 15:30 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

In de cursus Digisterker maken we je wegwijs in DigiD en de digitale overheid.

De overheid verwijst burgers steeds vaker naar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor de huurtoeslag, de AOW, het doorgeven van een verhuizing en het doen van de belastingaangifte. De digitale dienstverlening is voor veel mensen lastig. Een DigiD heb je tegenwoordig echt nodig, maar het aanmaken daarvan is nog niet zo simpel.

De cursus Digisterker helpt hierbij. Deelnemers van de cursussen in 2017 en 2018 voelden zich na de cursus zekerder bij het gebruiken van de digitale overheid.

Informatiebijeenkomst

Op woensdagmiddag 9 januari 2019 verzorgt de Bibliotheek van 15.00 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst over de cursus Digisterker in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein. Een medewerker van de Bibliotheek vertelt dan over wat je leert bij de cursus Digisterker. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en aanmelden is niet nodig.

Cursusinhoud

In vier bijeenkomsten leer je van gecertificeerde docenten hoe je je DigiD kan aanvragen en gebruiken. Ook leer je hoe je met je DigiD op overheidswebsites (bijvoorbeeld de Berichtenbox van MijnOverheid) kan inloggen en hoe je de website van Gemeente Veenendaal kan gebruiken. De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd.

4 edities in 2019

De cursus Digisterker bestaat uit een reeks van vier bijeenkomsten. De cursus wordt in 2019 vier maal gegeven. De eerste cursus vindt plaats op donderdag 17, 24 en 31 januari en 7 februari. De andere drie cursussen zijn in april, september en november.

De lestijden zijn van 13.30 tot 15.30 uur. Deelname aan de vier cursusdagen is gratis, het bijbehorende werkboek kost €15,-. Het werkboek is verplicht en geeft de mogelijkheid om tussen de bijeenkomsten door zelf thuis te oefenen.