Digisterker: leer werken met DigiD en de digitale overheid

4 april 2019, van 13:30 tot 15:30 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

In de cursus Digisterker maken we je wegwijs in DigiD en de digitale overheid.

De overheid verwijst burgers steeds vaker naar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor de huurtoeslag, de AOW, het doorgeven van een verhuizing en het doen van de belastingaangifte. De digitale dienstverlening is voor veel mensen lastig. Een DigiD heb je tegenwoordig echt nodig, maar het aanmaken daarvan is nog niet zo simpel.

De cursus Digisterker helpt hierbij. Deelnemers van de cursussen in 2017 en 2018 voelden zich na de cursus zekerder bij het gebruiken van de digitale overheid.

Cursusinhoud

In vier bijeenkomsten leer je van gecertificeerde docenten hoe je je DigiD kan aanvragen en gebruiken. Ook leer je hoe je met je DigiD op overheidswebsites (bijvoorbeeld de Berichtenbox van MijnOverheid) kan inloggen en hoe je de website van Gemeente Veenendaal kan gebruiken. De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd.

Deelname

In april vindt de cursus Digisterker plaats op donderdag 4, 11, 18 en 25 april van 13.30-15.30 uur. Deelname aan de cursus is gratis, het bijbehorende werkboek kost €15,-. Het werkboek is verplicht en geeft de mogelijkheid om tussen de bijeenkomsten door zelf thuis te oefenen.

De cursus Digisterker wordt dit jaar nog twee keer gegeven in september en november.