Leer etsen als Rembrandt

30 maart 2019, van 13:30 tot 15:30 | Kunstuitleen

Kosten: €10

Op zaterdagmiddag 30 maart vindt een etsworkshop plaats in de Kunstuitleen. Kunstenaar Frits van Zeventer leert je hoe je kan etsen als Rembrandt, met de special droge naaldtechniek.

Etsmeester Rembrandt

Rembrandt van Rijn was niet alleen een wereldberoemde schilder, maar was in zijn tijd ook al geliefd voor zijn bijzondere prenten. Zijn meesterlijke gebruik van de droge naaldtechniek zorgde voor iconische etsen.

Tijdens de workshop gaan je aan de slag met dezelfde techniek. Bij de droge naaldtechniek kras je een voorstelling in een plaat, die vervolgens wordt afgedrukt op papier met een etspers. Hierdoor hoef je geen chemische stoffen zoals een zuurbad te gebruiken.

Frits van Zeventer

Frits van Zeventer heeft zich na een grafische opleiding volledig geworpen op het maken van beeldende kunst. Hij werkt vanuit soepele lijnillustraties en maakt dromerige en spirituele beelden. Van Zeventer pakte het etsen op om zo intensiever aan zijn illustraties te werken.

Workshop

De etsworkshop vindt plaats op zaterdag 30 maart, van 13.30-15.30 uur. De workshop is speciaal voor volwassenen. Deelnemers kunnen na afloop hun zelfgemaakte etsen mee naar huis nemen. Deelname kost €10, inclusief alle materiaalkosten. Koop je kaartjes via de knop hierboven of bij de klantenservicebalie in de Bibliotheek.