Informatie-avond taalvrijwilligers

22 februari 2018, van 19:30 tot 21:00

Word taalvrijwilliger en help mede-Veenendalers!

Heel wat inwoners van Veenendaal hebben hulp nodig bij het verbeteren van het Nederlands spreken, lezen en schrijven. Als taalvrijwilliger kun je deze hulp bieden aan plaatsgenoten. Op donderdag 22 februari organiseren Vluchtelingenwerk, Stichting Verder met Taal en Bibliotheek Veenendaal een informatieavond over de verschillende taalvrijwilligersfuncties die er zijn.

Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met spreken, lezen en schrijven. In de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar gaat het om 1,3 miljoen Nederlanders die moeite hebben met taal. In tegenstelling tot wat velen denken, bestaat deze groep voor 2/3 uit mensen met Nederlands als moedertaal; slechts 1/3 is anderstalig.

Vluchtelingenwerk, Stichting Verder met Taal en Bibliotheek Veenendaal zijn doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de vele inwoners van Veenendaal die de Nederlandse taal willen leren of verbeteren. Deze vrijwilligers fungeren als taalmaatje, taalcoach of taalgroepbegeleider.

Op donderdag 22 februari van 19.30 tot 21.00 uur vertellen genoemde organisaties in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein over de verschillende vrijwilligersfuncties die er zijn. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Wie interesse heeft, kan zich tijdens de informatieavond (of op een later tijdstip) aanmelden voor één van de functies, waarna de betreffende organisatie contact opneemt voor een nader gesprek.