Zwijn is verdwaald!

4 september 2018 t/m 24 oktober 2018 | begane grond

Kosten: gratis

Een interactieve 3D-kinderexpositie van kunstenaar en ontwerper Chantal de Wolde.

Vanaf dinsdag 4 september is in de centrale hal van De Cultuurfabriek een interactieve 3D-kinderexpositie te zien met werk van kunstenaar en ontwerper Chantal de Wolde. De Wolde heeft zich voor haar tentoonstelling laten inspireren door het wilde zwijn dat veel voorkomt op de Hoge Veluwe. Kinderen kunnen hun bijdrage leveren aan de tentoonstelling want: Zwijn is verdwaald en zoekt zijn bos! De expositie is te zien tijdens openingstijden.

Chantal de Wolde
Ontwerper en Bik-kunstenaar (=Beeldend Kunstenaar in de Klas) Chantal de Wolde heeft zowel een opleiding aan de Kunstacademie gevolgd als de Bik-docenten opleiding. Ze heeft veel ervaring met kinderen in relatie tot beeldende kunst. De objecten die ze maakt, zijn verrassend en verhalend en altijd interactief; kinderen mogen overal aan zitten. Speciaal voor De Cultuurfabriek maakte ze de expositie ‘Zwijn is verdwaald’, als een verwijzing naar de zwijnen die leven op het nabijgelegen Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Zwijn is verdwaald en zoekt zijn bos
Kinderen kunnen helpen om de leefomgeving van het zwijn mede te creëren. Zwijn is namelijk verdwaald en zoekt zijn bos. Dus wanneer de kinderen de expositie komen bezoeken, kunnen ze creatief aan de slag!

Eenvoudige materialen
De kracht van de objecten/beelden van Chantal de Wolde ligt in het feit dat deze altijd zijn gemaakt van eenvoudige materialen, zoals bv. hout, papier en veel, héél véél tape. Alledaagse materialen weet zij om te toveren tot nieuwe creaties. Veel van haar inspiratie haalt De Wolde uit de natuur. Met een heel eigenzinnige en unieke beeldtaal creëert ze verrassend nieuwe werelden waarin van alles te beleven valt.

De tentoonstelling is van 4 september t/m 24 oktober te zien in de centrale hal van De Cultuurfabriek. De expositie is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Kind Kansrijk.