Kinderkoor ReZonanZ

13 oktober 2018, van 13:30 tot 14:15 | begane grond

Kosten: gratis

ReZonanZ zingt liedjes uit de Franse tijd

Zaterdag 13 oktober houdt het Veenendaalse kinderkoor ReZonanZ om 13.30 uur een meezingconcert voor jong en oud in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Aanleiding is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema ‘Opstand’. Het koor zingt liedjes uit de Franse tijd, o.a. het bekende lied ‘Hop Marjanneke, stroop in het kanneke’.

Meezingconcert ReZonanZ
Kinderkoor ReZonanZ brengt oud-Hollandse liedjes ten gehore uit de Franse tijd (zoals Hop Marjanneke) en andere bekende liedjes die bij het thema passen. Daarnaast zal het koor een aantal Franse liederen en liederen uit de Musical Les Misérables laten horen, en deze met een vleugje theater nog meer tot leven brengen voor het publiek.

Miriam Drost
Het kinderkoor staat onder leiding van Miriam Drost. Zij geeft individuele- én groepszanglessen in Veenendaal in haar klankwerkplaats voor kinderen en volwassenen: ReZonanZ. Via ReZonanZ zet Drost zich ook in om kinderen en jongeren vertrouwd te maken met klassieke zang, vaak door middel van projecten. Bovendien is zij stemvormer bij vocaal vrouwenensemble Las CanTantes en Koorschool Rijssen, dirigent van Vrouwenkoor V’Allure in Veenendaal en dirigent/stemvormer van het Zingen-voor-je-Leven-koor in Veenendaal.

Uitgebreid programma
Het meezingconcert maakt onderdeel uit van een uitgebreid programma voor jong en oud op zaterdag 13 oktober. Het totale programma rond de Maand van de Geschiedenis is een samenwerking tussen Bibliotheek Veenendaal, Museum Veenendaal, de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV) en het Gemeentearchief Veenendaal.