Expo 'Kracht uit Geweld'

10 oktober 2017, 10:00 t/m 13 oktober 2017, 12:00 | centrale hal De Cultuurfabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie rond huiselijk geweld en kindermishandeling

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid in Veenendaal wordt op 9 oktober om 19:00 geopend door wethouder Nermina Kundic. Er zijn meerdere manifestaties, waaronder de tentoonstelling 'Kracht uit Geweld' van Stichting Kunst uit Geweld.

Huiselijk geweld en kindermishandeling komen meer voor dan je denkt. 1 op de 3 vrouwen rapporteert op enig moment in haar leven - of meerdere keren - slachtoffer te zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag zoals huiselijk geweld of seksueel misbruik. Voor mannen en jongens geldt dat voor 1 op de 10. Het kan dus goed zijn dat jijzelf of iemand uit jouw omgeving dit zelf heeft meegemaakt. Daarom organiseert Gemeente Veenendaal een week in oktober speciaal met aandacht voor deze thematiek: huiselijk geweld en kindermishandeling.

Kunst van slachtoffers

Het doel van de Stichting Kunst uit Geweld is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.

De expositie 'Kracht uit Geweld' is van 9 t/m 13 oktober te zien in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Organisator is Gemeente Veenendaal.