Kunst- en ambachtenmarkt

28 oktober 2017, van 10:00 tot 16:00 | De Cultuurfabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kijken, kopen én meedoen: schilderijen, sieraden, tassen, keramiek, hout- en glasobjecten en meer

Op zaterdag 28 oktober vindt de 5e Veenendaalse Kunst- en Ambachtenmarkt plaats in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein. De markt telt dit jaar meer deelnemers en vindt behalve op de begane grond ook plaats in Zaal I op de 1e verdieping. Ruim 30 kunstenaars en ontwerpers uit Veenendaal en omgeving tonen en verkopen hun creatieve ontwerpen. De markt is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Diversiteit in het aanbod
Het aanbod van de 30 deelnemende kunstenaars en ontwerpers is zeer divers in stijl en techniek. Te zien en te koop zijn o.a.: diverse handgemaakte sieraden in verschillende technieken, unieke leren sieraden en accessoires, beeldhouwwerken, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, mozaïek, vormgeving in hout en glas en meer!

Pottenbakkerij Bareldo en Mobiel Grafisch Museum
Andere deelnemers zijn ook: het Mobiel Grafisch Museum én Pottenbakkerij Bareldo. Het basisthema van het Mobiel Grafisch Museum is het demonstreren van de uitvinding van Laurens Janszoon Coster: de Boekdrukkunst. Het gaat om het zetten met losse loden letters en het drukken daarmee op een degelpers. Bij Pottenbakkerij Bareldo kunnen de bezoekers zelf creatief aan de slag en actief meedoen. Het pottenbakken op de schopschijf is een oud ambacht. Het leuke is dat er snel resultaat is te zien. De gemaakte resultaten mogen mee naar huis genomen worden.