Literaire lezing Franca Treur

23 maart 2019, van 14:30 tot 16:30 | Zaal 1, op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek

Kosten: €10

De bekende schrijfster bezoekt De Cultuurfabriek tijdens de opening van de Boekenweek 2019.

Als opening van de Boekenweek van dit jaar bezoekt schrijfster Franca Treur De Cultuurfabriek voor een literaire lezing. Treur, die bekend werd met haar debuutroman Dorsvloer vol confetti, zoekt in haar lezing de verbinding met het publiek aan de hand van haar oeuvre.

Franca Treur

Treurs debuutroman Dorsvloer vol confetti was het meest bejubelde debuut in jaren. De schrijfster werd genomineerd voor onder meer de NS  Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de AKO Literatuurprijs. Ook haar psychologische roman Hoor nu mijn stem werd unaniem goed ontvangen. Binnenkort verschijnt een gloednieuw boek: Regieaanwijzingen voor de liefde.

Thematiek

Treur groeide op in een streng protestants Zeeuws boerengezin en verloor haar geloof toen ze Nederlands studeerde in Leiden. Religie – en wat het met een mens doet – speelt een grote rol in haar romans. Ze zoekt de psychologie van het geloof op en onderzoekt welke positieve en negatieve effecten religie kan hebben op een mens.

Kaartverkoop

De literaire lezing vindt plaats op zaterdag 23 maart van 14.30 tot 16.30 uur in Zaal 1, op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Kaartjes kosten €10 en zijn te koop via de bovenstaande link of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Foto: Ilja Keizer.