Leer programmeren met Rupsje Nooitgenoeg

15 mei 2019 | Zaal 1

Kosten: €2

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de Rupsje Nooitgenoeg-week is er een leuke activiteit voor kinderen van 4 t/m 6 jaar van het FabLab. Aan de hand van de schattige Blue-bot én het iconische prentenboek maken ze kennis met de basis van programmeren en logisch nadenken.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is jarig! Het iconische prentenboek is maar liefst 50 jaar geworden. Dat vieren we met een Rupsje Nooitgenoeg-week vol leuke activiteiten.

Ook het FabLab viert mee: met een workshop programmeren voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud. In deze workshop gaan de kinderen aan de slag met de Blue-bot, een klein, schattig robotje dat makkelijk te besturen is. Via de Blue-bot komen de kinderen op een speelse manier in aanraking met programmeren en logisch nadenken.

Tijdens de workshop worden de kinderen voorgelezen uit Rupsje Nooitgenoeg. Rupsje is altijd op zoek naar lekker eten en de kinderen helpen hem een handje mee door de Blue-bot naar allerlei lekkers op de speciale Rupsje-mat te sturen.

Meedoen

De workshop vindt plaats op woensdag 15 mei in Zaal 1 en vindt twee keer plaats: om 14.30 en 15.30 uur. Er is bij elke workshop ruimte voor 8 deelnemers van 4 t/m 6 jaar. Kaartjes zijn €2 per stuk.