Tablet Café

7 februari 2019, van 13:30 tot 15:30 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

In samenwerking met de HCC

Elke eerste donderdag van de maand (m.u.v. de maanden juli en augustus) is er van 13.30 tot 15.30 uur in De Cultuurfabriek een Tablet Café. Het is de bedoeling dat deelnemers hun eigen tablet (of smartphone of laptop) meebrengen. Het Tablet Café is een initiatief van Bibliotheek Veenendaal in samenwerking met de Hobby Computer Club.Het Tablet Café is geschikt voor elke gebruiker van een tablet of smartphone (Android, Apple of Windows), die graag tips en trucs wil opdoen. In De Cultuurfabriek is gratis wifi aanwezig. Het gaat om leren, doen en delen! Er wordt geen klassikaal les gegeven. Iedereen is welkom; de toegang is gratis. Kosten voor koffie en thee zijn voor eigen rekening.

Type apparaten
Bezoekers worden ingedeeld op het type apparaat dat men heeft. Voor mensen met een tablet met het Android besturingssysteem staat een aparte tafel met begeleiding klaar. Ditzelfde geldt voor mensen met een tablet met een Apple besturingssysteem. Daarnaast is er ruimte om van en met elkaar in groepjes aan de slag te gaan en van elkaar te leren. Ook mensen die zelf ervaren zijn met een tablet en hun kennis willen delen, zijn van harte uitgenodigd!

E-books van de bibliotheek
Omdat veel bezoekers vragen hebben over de e-books van de bibliotheek, is er ook altijd een bibliotheekmedewerker aanwezig voor het beantwoorden van allerlei vragen over dit specifieke onderwerp. Alleen bibliotheekleden kunnen hierbij aanschuiven. Let op: het gaat hier dus om e-books uit de bibliotheekcollectie en niet om e-books uit andersoortige collecties. Bibliotheekleden hebben hun geldige bibliotheekpas nodig om met de e-books aan de slag te kunnen (de pas graag meebrengen dus).