Interactieve vertelvoorstelling 'Prins Willem Danst' van Paleis Het Loo

17 april 2019, van 15:00 tot 16:00 | De Cultuurfabriek, eerste verdieping

Kosten: €4

Op woensdagmiddag 17 april vindt in de Bibliotheek een interactieve vertelvoorstelling voor kleuters plaats over de wereld van Paleis Het Loo. Hierin maken kleuters kennis met het dansende hondje Willem Waf, uit het koninklijke prentenboek ‘Prins Willem Danst’.

Wereld van koningen en koninginnen

De voorstelling wordt gegeven door museumdocenten van Paleis Het Loo. Tijdens de voorstelling vindt één van hen het prentenboek in een koffer en kan ze het paleis niet meer in! Gelukkig heeft ze vlak voor vertrek nog een aantal bijzondere voorwerpen meegenomen…

Kleuters maken door middel van de voorstelling en deze voorwerpen kennis met de wereld van koningen en koninginnen. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten ontdekken ze waarom deze voorwerpen zo belangrijk zijn.

Aan het eind van de vertelvoorstelling mag iedereen meedoen met een koninklijke dans samen met hondje Willem Waf. Daarna mogen de kleuters een eigen kroontje versieren én mee naar huis nemen.

Kaartverkoop

Kaartjes voor de voorstelling kosten €4 per kind (incl. 1 volwassen begeleider). Kaartjes zijn te koop via de balie van de Klantenservice in De Cultuurfabriek of via de knop hierboven.

De voorstelling duurt van 15.00-16.00 uur en vindt plaats op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek, in de lezingenzaal. Er kunnen maximaal 30 kleuters meedoen met deze bijzondere voorstelling.

Museum Paleis Het Loo

Sinds 1984 is Paleis Het Loo in Apeldoorn een museum. Het hoofdgebouw is tot medio 2021 gesloten wegens vernieuwing en verbouwing, maar van 2 april t/m 29 september 2019 is Paleis Het Loo voor het tweede jaar BuitenGewoon Open: de tuin en stallen zijn het decor voor allerlei activiteiten
en evenementen.

Meer info: https://www.paleishetloo.nl/