Ouder/kind workshop: Seinsleutel maken

16 februari 2019 | FabLab op de 2e etage

Kosten: €5

UITVERKOCHT!

Op zaterdag 16 februari kunnen kinderen uit groep 3 en 4 samen met hun (groot)ouders (of een andere volwassene) een seinsleutel maken. Dit zelfgemaakte apparaatje kunnen ze gebruiken om in geheimtaal naar elkaar te seinen.

In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met het bouwen van een seinsleutel. Daarna leren ze hoe Morse code werkt en hoe je het kan gebruiken om allerlei woorden naar elkaar te seinen.

De workshop wordt drie keer gegeven in het FabLab, op de tweede verdieping van De Cultuurfabriek. De starttijden zijn 13.00 uur, 14.15 uur en 15.30 uur. Een kaartje voor 1 kind + 1 volwassene kost €5 en is te koop via de buttons hierboven of bij de klantenservice op de begane grond.

FabLab
In het FabLab in De Cultuurfabriek kan iedereen, van jong tot oud, kennis maken met nieuwe technologie. Van lasersnijders tot 3D-printers tot een hittepers: je vindt het in het FabLab. Elke week (op woensdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur) zijn er inloopmomenten waar bezoekers aan de slag kunnen gaan met de apparaten, onder begeleiding van FabLab-medewerkers.

Tijdens maandelijkse workshops geeft het FabLab verdiepende kennis en kunnen deelnemers werken aan hun digitale en technische vaardigheden.