Zing Nederlands met me

22 september 2020, van 13:00 tot 14:00 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

Er mag uit volle borst gezongen worden in de Bibliotheek! Tijdens 'Zing Nederlands met me' leer je nieuwe Nederlandse woorden door te zingen. Nederlandssprekenden die gezellig mee willen zingen zijn ook van harte welkom.

Samen liedjes zingen

Brits onderzoek toont aan: een andere taal leer je sneller door liedjes te zingen. Dat geldt voor kinderen én volwassenen. In België bedachten ze daarom ‘Zing Nederlands met me’. Het was meteen een groot succes. Ook Veenendaal heeft de smaak te pakken, na een fantastische eerste editie.

Ontmoeting

‘Zing Nederlands met me’ gaat niet alleen om het oefenen van de taal. Zingen is ook leuk, gezellig en een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom is iedereen welkom: mensen die de taal willen oefenen én mensen die gewoon lekker mee willen zingen.

Meedoen

Tijdens ‘Zing Nederlands met me’ zing je Nederlandse liedjes met elkaar. Deze liedjes hebben korte woorden en zinnen, die veel herhaald worden. Zo is meezingen makkelijk. Ook als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. Je wordt begeleid door dirigent Miriam Drost en pianist Chris Stellaard.

‘Zing Nederlands met me’ wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBFonds en het VeenendaalFonds.