Muziekweb

Via Muziekweb te beluisteren: muziek van bekende nederpopartiesten, tv-series en theatervoorstellingen die niet meer te koop zijn, o.a. klassieke albums van Golden Earring, Ekseption, Rita Reys, Conny Stuart, Tineke Schouten, de Stratemakeropzeeshow en de familie Knots.  

De muziekcollectie van de bibliotheek

Muziekweb Top5 (januari)

cover

Bij elk weerzien in januari is het een heet hangijzer: mag je elkaar nog ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen of niet? Officieus mag het tot 6 januari oftewel de christelijke feestdag Driekoningen. Op die dag wordt in de kerk (en in veel landen ook in het openbaar) stilgestaan bij het verhaal van de drie wijzen uit het Oosten. Zij volgden een ster die hen naar het kindeke Jezus leidde. Het verhaal heeft meerdere musici geïnspireerd.

Muziekwebluister (alleen in de bieb)

Muzieknieuws

 1. Een eeuw Claude Debussy

  Op 25 maart is het 100 jaar geleden dat Claude Debussy overleed. Zijn invloed is zelfs nu nog nauwelijks te overschatten.

  23 maart 2018

  Bekijk details van Een eeuw Claude Debussy

 2. Basiscollectie klassiek: Christoph Willibald Gluck

  Christoph Willibald Gluck (1714-1787) was grotendeels autodidact, maar dat belemmerde hem niet om een van de belangrijkste operacomponisten van de 18e eeuw te worden. Gluck staat vooral bekend als de man...

  21 maart 2018

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Christoph Willibald Gluck

Meer muzieknieuws

Mogelijk gemaakt door: Muziekweb