Muziek lenen bij de bibliotheek

Bij de bibliotheek vind je een wereld van muziek: een collectie van bijna 4.000 titels in allerlei genres en 500 banden met bladmuziek. Voor maar €0,50 leen je 4 weken lang een cd, zowel op een jeugdpas als op een volwassenpas. Kom ook eens grasduinen in de muziekcollectie van de bibliotheek!

Van 0 tot …

Voor volwassenen is er muziek in de genres pop, klassiek, Nederlandstalig, geestelijke en wereldse muziek en nog diverse andere rubrieken. Voor kinderen is er o.a. muziek van Sesamstraat, Kinderen voor Kinderen en K3. Ook gospelliedjes voor de jeugd maken deel uit van de collectie. En wat misschien niet iedereen weet, is dat muziek ook een bijdrage levert aan de taalontwikkeling van baby’s en peuters. Liedjes zingen, voorlezen en muziek luisteren … je kunt er nooit te vroeg mee beginnen. Daarom heeft de bibliotheek ook diverse baby-cd’s in de collectie (o.a. ´Babyclassics´ van Raimond Lap). De cd´s staan gesorteerd op alfabetische volgorde van artiest/auteur. Onze medewerkers zijn er voor assistentie bij het zoeken&vinden van een titel én voor advies over leuke cd´s in een bepaald genre. Vragen staat vrij!

Bladmuziek

Muziekliefhebbers die zelf een instrument bespelen, kunnen bij de bibliotheek terecht voor hun bladmuziek. Er zijn songbooks en bladmuziek voor o.a. piano, gitaar, fluit en saxofoon. En wat dacht je van ‘Song reader’ van singer-songwriter Beck David Campbell (bekend onder de naam Beck)? Dit album is niet verschenen op cd, maar in de vorm van bladmuziek. Wie wil kennismaken met zijn nieuwste songs, zal ze zelf moeten spelen!

Muziekweb

En dan is er natuurlijk ook nog de landelijke service van Muziekweb (vroeger bekend als 'leendirect'):

• Muziek lenen: 500.000 cd’s, 300.000 stukken vinyl, 30.000 muziekdvd’s (Muziekweb)

Voor €4,- per item kun je cd’s, lp’s en muziek-dvd´s bekijken en reserveren via http://www.muziekweb.nl/. De site biedt een schat aan informatie op het gebied van muziek! Muziekliefhebbers die hun smaak willen uitbreiden, worden door Muziekweb op weg geholpen. Themafolders en muziekstijlen bieden inspiratie.

• In de bibliotheek luisteren: 6 miljoen tracks (Muziekwebluister)

Bibliotheek Veenendaal heeft toegang tot Europa’s grootste muziekcollectie met 6 miljoen tracks, 500 muziekstijlen, 100.000 componisten en uitvoerenden klassiek en 300.000 artiesten en bands. Van Bach tot Coldplay. Iedere week komen daar nog eens 300 nieuwe cd’s bij.
Deze tracks zijn allemaal digitaal te beluisteren in onze bibliotheek via www.muziekweb.nl/luister. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.