Stadswinkel Veenendaal

Op zoek naar een cadeautje? Kom dan eens een kijkje nemen bij De Stadswinkel in De Cultuurfabriek!

Assortiment

Bij de VVV kun je terecht voor (toeristische) informatie over Veenendaal en omgeving en de aanschaf van diverse VVV-giftcards.
Daarnaast fungeert de Stadswinkel als galerie voor lokale kunstenaars, museumwinkel en last but not least als citymarketing-hotspot. Alle producten zijn ‘made in Veenendaal’ of gemaakt voor Veenendaal. Een winkel van en voor Veenendaal en de regio dus, in de dynamische omgeving van De Cultuurfabriek.

Veens schaapje

Alle Veenendalers kennen ze wel, de stenen schapen die onder de Van Kreel-poort staan en liggen. Stadswinkel Veenendaal is het exclusieve verkooppunt van de miniatuurversie van deze schapen. Dit Veense schaapje is er in de versies 'ram' en 'ooij' (prijs €19,50). Sinds kort zijn er ook Veense lammetjes verkrijgbaar (prijs €17,50).

Stadswandeling

Nieuwsgierig naar het ontstaan van Veenendaal? Naar de herkomst van de naam van het Zwaaiplein en het Verlaat? Benieuwd waarom de Oude Kerk op de markt staat en niet op een andere plek in Veenendaal? Ooit geweten dat de Hoofdstraat een sloot was? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u antwoord tijdens de twee maal per maand te houden stadswandelingen in het centrum van Veenendaal. In anderhalf uur wordt de geschiedenis van Veenendaal op boeiende wijze voor u blootgelegd. Bekende Veenendaler Jaap Pilon leidt bezoekers rond.

Leenrolstoelen

Als je niet goed ter been bent, kan winkelen een probleem zijn. Daarom zijn er gratis rolstoelen te leen bij Stadswinkel Veenendaal. Zo komt een middagje winkelen weer binnen handbereik.

Als je zeker wilt weten dat er een rolstoel beschikbaar is, dan kun je er het beste één reserveren. Dat kan telefonisch (0318 59 11 38) of per mail. De rolstoelen zijn beschikbaar tijdens de openingstijden van de Stadswinkel.

Voor het lenen van een rolstoel is een geldig legitimatiebewijs vereist.

Contact

Stadswinkel Veenendaal is telefonisch bereikbaar via t (0318) 59 11 38.

Nieuws over de Stadswinkel kun je volgen via facebook en via de tweets van de bibliotheek.

Openingstijden

Stadswinkel Veenendaal is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10 tot 17 uur.