Space expo

Wisselexpositie over het verleden en heden van Veenendaal

Op de begane grond van De Cultuurfabriek is vanaf 20 november een nieuwe inrichting te zien: de ‘Space Expo’, een interactieve leer, speel- en beleefplek waarin een opvallende monumentale zuil met interactieve media centraal staat.  

Wat is er te zien?

In de Space Expo ontdek je oude en nieuwe verhalen over Veenendaal. Ga hier zelf op onderzoek uit, om te leren en om grenzen te verkennen. En wie weet heb jij wel een leuk Veens verhaal waarvan jij vindt dat het opgenomen moet worden in de Space Expo!

Kijkdozen

Leerlingen van de tweede klas HAVO en VWO van het Christelijk Lyceum Veenendaal zijn bij de vakken Beeldende vorming en CKV (culturele en kunstzinnige vorming) aan de slag gegaan met de kijkdozen die deel uitmaken van de Space Expo. In de kijkdozen zijn sculpturen (in maquettevorm) te zien: ontworpen door de leerlingen, n.a.v. zelfgekozen plekken in Veenendaal. De bedoeling is dat deze kijkdozen een paar keer per jaar wisselen van invulling, zodat het publiek iedere keer weer wordt verrast.

Samenwerking
De Space Expo is een samenwerkingsproject tussen Bibliotheek Veenendaal, Museum Veenendaal en Historische Vereniging Oud Veenendaal. Het ontwerp van deze plek is gemaakt door de ervaren tentoonstellingsmaker André Postma.

Meer informatie
Hier zal binnenkort meer informatie komen over de huidige en toekomstige thema-exposities in de ‘space expo’.