De Fabriek op Zondag

Vanaf 18 september is er weer elke zondag iets te beleven in De Cultuurfabriek. Van circa 14.00 tot en met 16.00 uur kun je langskomen in de centrale hal voor leuke activiteiten voor jong en oud!

2 oktober: Workshop Flipboekjes

Houd jij ook zo van tekenfilms? En zou jij ook wel eens zelf een eigen mini-animatie willen maken? Doe dan mee met de workshop Flipboekjes maken! De workshop is geschikt voor kinderen van 7-12 jaar.

9 oktober: DIY Knutseltafel: Gi-Ga-Grote Sprookjes kleurplaat

Deze zondag kun je met z’n allen aan de slag met de Gi-Ga-Grote Sprookjes kleurplaat van wel 4 meter lang! Lukt het jullie om alle ridders, draken en andere sprookjesfiguren in te kleuren?

9 oktober: Gi-ga-groene sprookjes en verhalen

Ben jij ook zo dol op het luisteren naar verhalen? Laat jij je graag meeslepen naar nieuwe avonturen, bijzondere werelden of grappige sprookjes? Kom dan, tijdens de Kinderboekenweek, luisteren naar Gi-ga-groene sprookjes en verhalen!

16 oktober: Alles over FILM! & film maken (met je smartphone)

Tijdens dit kindercollege leer je alles over film en animatie. En ga je ook zelf aan de slag met toffe oefeningen en opdrachten!

23 oktober: Mega Grote Bouw Tafel

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor in de herfstvakantie?

Kom gezellig bouwen aan de Mega Grote Bouw Tafel!

30 oktober: DIY Knutseltafel: 1-2-3-4 Hoedje van Papier!

Deze zondag kun je zelf je eigen hoedje komen maken. Van een papieren bordje! Knip, plak en teken jouw eigen pet, kroon of fantasiehoed. En versier hem precies zoals jij dat wil!

30 oktober: Upcycle Café

Wist je dat je met oude kleding ook hele mooie én duurzame nieuwe fashion items kunt maken? Doe mee met een Workshop Upcycling en geniet van een unieke modeshow!

6 november: (Beleef) Veenendaal en Rampjaar 1855

Hoor, lees en leer meer over rampjaar 1855. Ga mee met een rondleiding, luister naar de verhalenverteller of doe mee aan een kinderworkshop!

13 november: Interculturele Kindermusical Workshop (all languages)

Kom samen zingen en muziek maken met je stem!

Whatever language you speak, everyone can sing! On Sunday the 13th November, all children aged 7-12 can participate in the Intercultural Children's Musical Workshop led by Miriam and Jaïra Drost.

20 november: Ronald Naar zingt Franse chansons

Deze zondag neemt Ronald Naar je mee naar Frankrijk. Hij zingt een aantal klassieke chansons van bijvoorbeeld Jacques Brel, Charles Aznavour en Jean Ferrat. Maar hij besteed ook aandacht aan chansons van recentere datum. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en leidt de chansons op zo’n manier in dat ook mensen die het Frans niet zo machtig zijn de rode draad kunnen volgen.

27 november: Stipkunst – Kids editie: Workshop & Boekpresentatie

Nienke van der Zwan presenteert haar nieuwe boek ‘Stippen. de kids editie’ en geeft kinderworkshops. Stip je eigen sleutelhanger!

4 december: DIY Knutseltafel: Pepernoten Schudbekers

Deze zondag gaan we zelf een muziekinstrument maken: een pepernoten
schudbeker! En dat is niet alleen lekker en leuk, maar ook heel
makkelijk om te maken!

4 december: Tangosalon

Altijd al de tango willen leren? Kom dan langs en dans de Tango in De Cultuurfabriek! Argentijnse Tango dansen is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Of je nu net jouw eerste passen zet of al gevorderde moves kan. Booster de verborgen tango in jezelf!

11 december: Kerstworkshop – Cadeau Doosje Maken

In deze workshop van een uur leer je zelf mooi dessin papier te maken met behulp van diverse inkten en stencils. Met dit mooie papier maken we dan een cadeau doosje waar voor iedere deelnemer een kerstige verrassing in komt én een leuke kerstkaart voor erbij.

18 december: VLOW Lazy Sunday Xmas Special

Ben jij ook toe aan een heerlijke luie, muzikale zondag? Dan heb je geluk, want de maandelijkse Vlow0318 Lazy Sunday Sessions strijkt neer in De Cultuurfabriek. En speciaal voor de feestdagen wordt deze lazy Sunday een feestelijke kerstspecial!

Mede mogelijk gemaakt door: