Belastingaangifte

Gratis computergebruik, doorverwijzing voor hulp

Zelfstandig aangifte doen

Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruik maken van de gratis faciliteiten die Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek biedt. Op alle dinsdagen in de maanden maart en april zijn er twee computers beschikbaar om zelfstandig op aan de slag te gaan (tijdens openingstijden: van 10 tot 20 uur). In de bibliotheek vindt u een flyer waarop u kunt lezen wat de regels zijn voor het gebruik van deze computers voor de belastingaangifte.
Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte verwijzen zij door naar bijv. de belastingaangiftedagen van Veens.

Tekst loopt onder afbeelding verder.

Veens

Veenendalers met een gering inkomen kunnen bij Veens terecht voor hun belastingaangifte. De vrijwilligers zijn bijgeschoold volgens de nieuwste richtlijnen. De aangiftes worden gedaan in buurthuis ’t Turfke, in maart en april. Kosten: €1,20. Een afspraak maken kan ná 18 februari 2018 via veenscentrale@veens-welzijn.nl, of via (0318) 54 41 31 (ma t/m vr, 9.00-12.00 uur). U komt in aanmerking voor deze service als u een klein inkomen heeft, geen eigen huis, en gering eigen vermogen. Als u nog geen DigiD-code heeft, dient u deze van tevoren aan te vragen.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

In 2016 sloten de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst een convenant. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, de KB én de lokale bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid. Alle 800 Nederlandse bibliotheekvestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken cursussen om de digitale vaardigheden van mensen te vergroten. Bibliotheek Veenendaal verzorgt sinds een paar jaar begeleiding bij de internetcursus ‘Klik&Tik’. Sinds vorig jaar kan men bij de bibliotheek in De Cultuurfabriek ook de cursus ‘Digisterker: werken met de digitale overheid’ volgen.