Kunstuitleen Veenendaal

Terug naar het overzicht

Karlijn Naaijkens, educatiemedewerker literatuur, kunst en (nieuwe) media

"Het is heel belangrijk om kinderen niet alleen te leren over kunst, maar ook om hun creatieve kant aan te spreken.

De combinatie van iets leren over een bekende kunstenaar én vervolgens zelf iets creeëren in zijn of haar voetsporen, maakt onze workshops zo veelzijdig en uniek."

Kunst in deze tijd

Tijdens onze kunstworkshops vinden we het heel belangrijk dat kinderen meteen aan de slag kunnen gaan met hun nieuwe kennis over kunst en kunstenaars.

Dit betekent dat onze workshops lekker actief zijn, met een flinke nadruk op samenwerken en samen creatief bezig zijn. Dit zorgt ervoor dat het een flinke uitdaging voor ons is om onze kunstworkshops leuk én veilig te houden.

Gedurende het schooljaar zullen we hard blijven werken aan nieuwe manieren om onze workshops aan te bieden. We houden je op de hoogte!


Groep 3 & 4

De draad van Alexander Calder

Verbeelding • Kunstboeken • Creativiteit

Deze workshop is geschikt voor groep 3 & 4.

Aan de hand van het kunstprentenboek De draad van Alexander van Sieb Posthuma maken kinderen kennis met de bekende kunstenaar Alexander Calder. Het boek gaat over de kracht van lijnen en de kracht van de verbeelding.

Tijdens de workshop leren de kinderen kijken naar kunst en treden ze in de voetsporen van Calder door zelf aan de slag te gaan met een eenvoudige draadfiguur.

Blijf op de hoogte

Ons aanbod zal dit jaar steeds aangepast worden. In onze speciale educatienieuwsbrief houden we je ervan op de hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief